Interim Directeur

Het praktijkonderwijs van Hotel Management School Leeuwarden, NHG (NHL Stenden Hospitality Group) had behoefte aan een frisse blik en stevig verandermanagement. De visie omtrent het eten en drinken was verouderd en het managementteam was uiteengevallen.

Ik heb het nieuwe beleid (geschreven door extern adviesbureau HTC Advies) geïmplementeerd. De organisatiestructuur heb ik vernieuwd en ik heb de juiste mensen op de juiste posities gezet. Het vertrouwen in het managementteam moest hersteld worden. Door het opzetten van een projectteam, hebben we gestructureerd alle benodigde stappen uitgerold. Het langdurige ziekteverzuim heb ik weten terug te dringen.

  • Implementatie van een nieuwe Food & Beverage visie
  • Opzetten nieuwe organisatiestructuur
  • Verandertraject opgezet en geïmplementeerd
  • Herstellen van de communicatielijnen
  • Verantwoordelijk voor al het praktijkonderwijs van NHL Stenden
  • 16 verschillende outlets, 84 full-time medewerkers

“Sebastiaan heeft in een spannende tijd een grote verandering doorgevoerd zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Het is een kunst om te veranderen én mensen het gevoel te geven onderdeel te zijn van deze verandering. Sebastiaan beheerst deze kunst als geen ander.”

Marc Otto

Lid College van Bestuur NHL Stenden, LeeuwardenSebastiaan is in staat om de strategie te vertalen naar de organisatie met heldere communicatie en aansturing. Weet teams in beweging te krijgen, is vastberaden, met oog voor detail en stuurt teams aan op een prettige en professionele wijze. Hij heeft binnen onze organisatie het fundament gelegd waar we de komende jaren op gaan bouwen”

Marco ten Hoor

Directeur Hotel Management School, Leeuwarden